keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Mansikka-lime täytekakku

 Juu semmonen tuli tehtyä mutsin synttäreille. Juhannuksena otin ensi kohtaamisen limecurdin kanssa. Sehän sit oli menoa. Oli ihan selvä juttu että siitä tehdään mutsille kakku. No haasteeksi tuli siunatussa tilassa oleva sisareni. Pitää olla kotimaisia mansikoita, ellei niitä keitä. Selvä. No eipä sit löytynyt siihen hätään niitä kun täytteitä tein. Jotenpa siis ohjeen pariin. Selailin taas pitkin poikin nettiä ja hain ohjeita.

Helppouden (l. laiskuuden) vuoksi ostin valmis pohjan.
Ainekset

Kakkupohja

Limetäyte:
1/2 prk limecurdia 
1 prk limevalkosuklaarahkaa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
4 liivatelehteä

Mansikkatäyte:
Lidlin pienehkön lasisen mansikkahillon "jämät" (meillä siellä oli about puolpurkkia) tai tuokkonen tuoreitamansikoita pienittynä
3oo g philadelphia tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
4 liivatelehteä

Koristelu
4 dl kuohukermaa (ripaus vanilijasokeria ja tavansokeria)
4 limeä
mansikoita
Ei juma kuin huonoi kuvii mä otan :D
 Liivatteet likoamaan veteen. Sit mulla on tapana mikrottaa ihan hetki tuorejuustoa, että tulee notkeammaksi. Siinä sivusa ehtii vatkata kerman. En luota silmämääräiseen puolittamiseen joten teen sen erikseen. Sit vaan kaikki mansikkatäytteen aineet sekasin. Lopuks kiehutin tilkan vettä mihin puristelin liivatteet. Ja sit aineet sekasin. Ite teen tän vaiheen aina vatkaimen ykkösteholla. Sit samajuttu limetäytteen aineksille.

Sitten laitoin kakkupohjan leivinpaperitettuun irtopohjavuokaan. Sivelin kevyesti vedellä, limemehu ois ollu poikaa. Ja sen jälkeen n.1/4 purkkia limecurdia pintaan. Seuraava kakkupohja. Hitunen kostutusta ja loput limecurdista. Ja sitten limecurdi päälle ja viimenen pohja. Sit kelmutus ja kaappiin odottamaan.
Koristelu ei oo se mun juttu...

Täytteitä oli toooooodella reilusti. Voisin kuvitella että desikermaa ja puolitettu juusto/rahka toimis kans ihan hyvin. Ja sitten ei tarvis ku kaks liivatett per täyte. Sokeria en lisäillyt täytteisiin. Olivat meidän suvun makuun sopivia.

Läheltä
Ja tietty vastavaloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)