maanantai 7. heinäkuuta 2014

Tallinnan askartelukauppoja

Kesäkuussa käytiin äitini ja mukeloni kanssa Tallinnassa. Jostain facebookin askarteluyhteisöstä (saatto olla askartelun salat) nappasin talteen nämä tiedot:
Zelluloos, Narva mnt 38
Karnaluks, K. A. Hermanni 1C
Rocca Al Mare Kunst&Hobi, Paldiski mnt 102
Gallerii mix Tartu mnt 7
Bellissima, Kentmanni 19.

Käveltiin suoraan satamasta Zelluloosiin. Ihan inhimillinen kävelymatka. Eniten ihmettelen sitä että ilman karttoja ja neuvoja löydettiin perille ;D

Zelluloosissa oli mahdollisuus saada ainakin sinä päivänä palvelua suomeksikin. Mielestäni kauppa oli enempi semmonen toimistotarvike/galligrafiaan erikoistunut. Mutta oli siellä kuitenkin esim. kuvioleikkureita, puukantasia leimasimia (uskoisin olevan about suomen hinnoissa), säiliösiveltimet oli useamman euron halvempia. Nappasin mä sieltä liimakyniä ja akvarellipaperiakin matkaan.


Mutta ihan käymisen arvoinen paikka kuitenkin. Tässä vielä linkki heidän sivuilleen Zelluloos

Seuraavaksi suunnattii Bellissimaan, reteesti taksilla, koska oltiin jo reippailtu pitkin Tallinnaa tihkusateessa. Se oli puhtaasti helmikauppa. Äiti sieltä kaikkea löys. Olivat jopa valmiita jotain osia alkaa tilailemaan. Muistaakseni kaupan nimi oli vaihtunut. Jos jotain kiinnostaa niin voin äipältä kysellä nettiosotteen jne.

Satuttiin olemaan sellaisena päivänä liikenteessä että tässä välissä sitten tulikin hiekkamyrsky, vesisade, raekuuro ja lumisade. Ei ole kuulemma 30 vuoteen satanut lunta Virossa kesäkuussa. Pitihän semmoinenkin ihme kokea :D

Päätettiin että siirrytään Rocca Al Mareen. Ei ollut mitään tietoa mimmonen paikka se on. Askartelukauppa löytyi tuurilla melkeen heti. Se olikin sitten minun taivas . Promarkereita tiesin siellä olevan ja kävelin suoraan telineelle ja aloin valkkaamaan.

Tämmönen läjä lähti matkaan.


Olin sen verran pienellä budjetilla liikenteessä etten oikeen edes uskaltanut katsoa ympärilleni. Nappasin äkkiä vielä tämmöiset matkaan.
Sitten kiiruusti kassalle. Tässä linkki Kunst&Hobin tietoihin. Seuraavalla reissulla uskalsin hieman katsella ympärillekin ja kyllä se melkonen taivas on. Itse olen keskittynyt promarkkereiden haalimiseen tuolta. Hinta tais olla n. 2,90. Leimasimet ovat mielestäni myös edullisia.

Karnaluksiin ei tällä kertaa menty. Silloin kun ensimmäisen kerran siellä käytiin, en vielä ollut löytänyt askartelua, joten en osannut sillä silmällä paikassa katsella. Valtavastihan siellä on lankoja, nappeja, pitsejä jne. Oikea käsityöläisen unelmakauppa. Tässä linkki Karnaluksiin.

Gallerii mixkin jäi välistä- Muistiinpanoissani siitä luki näin: tulee vastaan Karnaluksilta vanhaan kaupunkiin päin käveltäessä, Viru hotellin lähellä (pian stockan jälkeen).

Toivottavasti tästä koonnista on apua muillekin. Jos joku linkki lakkaa toimimasta olisithan ystävällinen ja vinkkaisit siitä minulle, kiitos. Ja mukavia shoppailureissuja kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)