tiistai 11. marraskuuta 2014

Vauvakutsut

Pikkarini vauvakutsujen järjestäminen oli minun vastuullani. Naamakirjan johdosta organisointi oli suhteellisen kivutonta. Mutta kyllä vaan on hankalaa saada kymmenen naisen aikataulut yksiin. Päädyttiin nyyttäri meininkiin. Minä tein kolmen suklaanjuustokakun.Kolmen suklaan juustokakku
Pohja:
½ pkt digestivejä
75 g voita

Täyte:
6 dl kuohukermaa
2 pkt lidlin mascarponea (nyt en valitettavasti muistanut ottaa ylös minkä kokoisia ne oli, suhteellisen isoja, oisko ollu jopa 250g)
ripaus sokeria

3 liivatetta per kerros

100g valkosuklaata
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata

Aloita tekemällä pohja. Laita rasva sulamaan mikroon. Itse tykkään murskata keksit pussin sisällä, kaulimella hakaten. Lisää sulatettu rasva. Kaada irtopohjavuokaan. Jätä ilmavasti, ettei pohjasta tule sellaista että tarvitsisi kirveen millä leikata.

Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokeri. Maista. Älä tee liian makeaa, koska suklaa makeuttaa.

Sulata mikrossa suklaa kerrallaan. Laita kolme liivatetta kerrallaan kylmään veteen. Jaa massa kolmeen kulhoon. Jos on vaaka, punnitse. Muuten kerrokset eivät ole tasan samankokoisia. Minulla ei vaakaa ole, mutta esteettinen silmäni kesti sen ettei kerrokset olleet millilleen saman kokoisia.

Sekoita osaan massaa tumma suklaa, tilkkaseen kuuma vettä liotettu liivate. Kumoa pohjan päälle. Laita jääkaappiin.

Toimi muiden kerroksien kanssa samoin.

Syödessä huomasin että kaksikin liivatetta per kerros olisi saattanut riittää. Meidän suku ei tykkää kovin makeista kakuista, joten sokeria laittelin kovin vähän. Oisko ollut kolme ruokalusikallista. Kakku oli oikein maukasta. Tietenkään en muistanut kuvata palasta, jotta kerrokset olisi näkynyt.

Päätettiin että minä, serkku ja äiti lyödään rahat yhteen ja tehdään yhteinen lahja, kakku sekin. Ei tosin syötävä.

Tämän kakun ainekset:
vaippoja
vauvaöljyä
purulelu
peitto
töppöset
korvapuikkoja yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)